FilmreusAlgemene Voorwaarden

Voorwaarden voor leveringen binnen de Europese Unie

Een overeenkomst komt pas tot stand nadat de bestelling door ons schriftelijk is bevestigd en de betaling vooruit is ontvangen, tenzij is ingestemd met betaling achteraf.

Tarieven verzending

U wordt altijd vooraf geïnformeerd over de verzendkosten en kunt daarna alsnog besluiten van de aankoop af te zien.

 • Verzendkosten binnen Nederland bedragen 4,49 euro en voor België € 6,99 euro per bestelling. Voor bestellingen boven de 40,00 euro rekenen wij geen verzendkosten binnen Nederland en Belgie. Voor bestellingen waarbij een kortingscode of waardecoupon is gebruikt dient u de verzendkosten te betalen indien uw te betalen bedrag niet boven de 40,00 euro komt.
 • Verzendkosten buiten Nederland en België zijn zichtbaar wanneer u uw bestelling afrond. Wij leveren alleen binnen Europa.
 • Wij versturen direct na ontvangst betaling via PostNL, Bpost, DPD of DHL.
 • U kunt uw bestelling ook naar een pakketshop van DHL of DPD laten zenden en deze daar met uw legitimatie ophalen.
 • Wij versturen niet naar een postbus.

Betaling

 • U kunt afrekenen met de betaalsystemen zoals vermeld op onze website.

Indien u kiest voor de afreken methode van Achteraf betalen, gelden de volgende aanvullende voorwaarden voor uw bestelling:

 • U betaald voor de optie achteraf betalen 1,00 euro aan administratiekosten
 • Uw betaling dient te zijn ontvangen binnen 10 dagen na verzending van uw bestelling.
 • Wanneer uw betaling niet ontvangen is ontvangt u van ons een herinnering en verzoeken wij u de betaling alsnog binnen 7 dagen te voldoen
 • Wanneer uw betaling na de eerste herinnering niet ontvangen is zijn wij gerechtigd u een aanmaning te sturen en hierop 7,50 euro aan aanmaankosten te berekenen.
 • Indien u na de aanmaning niet binnen de gestelde termijn betaald heeft kan de vordering worden over gedaan aan een incassobureau. De kosten hiervan zijn bepaald door de wetgever en worden volledig op u verhaald. Ook kan u de mogelijkheid tot achteraf betalen worden ontzegt.

Kortingscodes/waardecoupons

 • Via diverse marketingacties geven wij geregeld kortingscodes en waardecoupons weg. Aan de kortingscodes zijn voorwaarden verbonden die er bij vermeld staan. Indien niets vermeld staat betekend het dat de kortingscode pas geldig is bij een besteding van 20,00 euro. Per bestelling kan slechts een kortingscode/waardecoupon worden gebruikt.

Online collectie

 • Onze DVD’s verkeren in goede staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld. Omdat sommige dvd’s met meerdere varianten hoesjes worden uitgegeven is het mogelijk dat een afbeelding afwijkt van de daadwerkelijk door u ontvangen dvd. De informatie over het product klopt wel altijd.
 • U kunt altijd meer informatie vragen over een bepaalde DVD.
 • Alle genoemde bedragen en omschrijvingen zijn onder voorbehoud van fouten.
 • Het kan voorkomen dat DVD’s reeds verkocht zijn.

Retourrecht/herroepingsrecht

U heeft het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen.

De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons (Filmreus, t.a.v. Thomas Ras, Laan van Berlijn 188, 2034ST Haarlem  info@filmreus.nl) via een ondubbelzinnige verklaring (bv. schriftelijk per post of e-mail) op de hoogte stellen van uw beslissing de overeenkomst te herroepen. U kunt hiervoor gebruikmaken van het onderstaande modelformulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht. U kunt het modelformulier voor herroeping of een andere duidelijk geformuleerde verklaring bijvoorbeeld per e-mail naar ons zenden. Wij zullen u onverwijld op een duurzame gegevensdrager (bijvoorbeeld per e-mail) een ontvangstbevestiging van uw herroeping sturen.

Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Formulier voor het retourzenden van een bestelling

(Dit formulier alleen invullen en terugzenden als u de overeenkomst wilt herroepen)

Per post aan:

Filmreus
T.a.v. Thomas Ras
Laan van Berlijn 188
2034ST Haarlem

Of per mail aan:

info@filmreus.nl

Ik deel u hierbij mede dat ik onze overeenkomst betreffende de verkoop van het volgende artikelen herroep:

Bestelnummer:
Uw naam:
Uw adres:
Uw bankrekeningnummer en de tenaamstelling daarvan:
Datum:

Gevolgen van de herroeping

Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaardlevering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

U dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop u het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden. U bent op tijd als u de goederen terugstuurt of overhandigt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.

De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor uw rekening.

U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen. De goederen dienen bij het retourkomen in dezelfde staat te zijn als waarin u ze heeft ontvangen.

Overige bepalingen

Indien wij optreden als derde partij aanvaarden wij geen aansprakelijkheid voor vermissing of beschadiging tijdens transport of aflevering.